Podjetje

95%

kupcev vidi Steklarno Hrastnik kot dolgoročnega poslovnega partnerja

87.6 kt

 izdelkov, proizvedenih vsako leto

160

let odličnosti v steklarstvu

O nas

Z 160-letno tradicijo je Steklarna Hrastnik ugleden globalni poslovni partner pri razvoju in proizvodnji vrhunske steklene embalaže. Izdelujemo tehnično najzahtevnejše izdelke iz enega najčistejših stekel na svetu in smo hčerinska družba holdinga GlobalGlass.

Proizvajamo širok nabor izdelkov, med njimi v največji meri prestižne steklenice za alkoholne pijače. Celotno paleto naših izdelkov odlikujeta estetska dovršenost in visoka kakovost. Naši izdelki prejemajo priznanja in nagrade, ne glede na to, ali gre za tradicionalni dizajn ali inovativno oblikovalsko rešitev. Med drugim smo ponosni prejemniki nagrad 2022 Red Dot Design Award in German Innovation Award 2021 ter priznanja EcoVadis za trajnostno naravnanost. Vsi naši izdelki so proizvedeni iz izjemno čistega stekla, slovijo po popolnem kristalnem sijaju in so povsem brez primesi težkih kovin.

Izdelek in proizvodno količino prilagodimo kupčevim željam. Z zahtevnimi tehnikami dekoriranja vse izdelke prilagodimo individualnim željam ter tako dosežemo edinstvene in osupljive rezultate, ki izražajo kupčevo vizijo. Steklarna Hrastnik na enem mestu ponuja celoten nabor storitev – od ideje, oblikovanja, razvoja in dostave – kjer zagotavljamo tudi prilagodljivost, odzivnost in odličnost storitev ter rešitev po meri kupca.

Vrednote

Čistost
zaupanje, poštenost, podjetništvo
Strast
inovacije, sodelovanje, odličnost
Srce
spoštovanje, trajnostni razvoj, predanost

Vizija

Vizija

Najbolj navdihujoče in najbolj trajnostno podjetje za proizvodnjo luksuzne steklene embalaže iz enega najčistejših stekel na svetu.

Poslanstvo

Z edinstvenimi rešitvami v embalažnem steklu zagotavljamo neprecenljiva doživetja. Ponosno, strastno in agilno.

Zgodovina

1860
1873
1900
1920
1959
1977
2005
2016
2019

Vodstvo

Peter Čas
Generalni direktor
Klemen Resman
Direktor sektorja prodaja in marketing
Magdalena Šurina
Direktor sektorja Finance

Certifikati

ISO 9001

Steklarna Hrastnik je nosilka standarda za sisteme vodenja kakovosti ISO 9001:2015. S tem mednarodno priznanim standardom dokazujemo svojim kupcem, potrošnikom, zaposlenim in lastnikom, da se vseskozi zavzemamo za najvišjo kakovost svojih izdelkov in storitev, pri čemer procese nenehno izpopolnjujemo naprej.

ISO 14001

ISO 14001 je mednarodni standard za organizacije, ki nadzorujejo vpliv svojega delovanja na okolje. Na podlagi zaporednih korakov načrtuj-izvedi-preveri-ukrepaj (cikel Plan-Do-Check-Act) ISO 14001 podrobno navaja najbolj pomembne zahteve za prepoznavanje, obvladovanje in spremljanje okoljskih vidikov vsake organizacije; ISO 14001 opisuje, kako voditi in izboljšati celotni sistem ravnanja z okoljem.

HACCP

Steklarna Hrastnik je nosilka certifikata HACCP, ki potrjuje dobro proizvodno in higiensko prakso ter upoštevanje načel za obvladovanje tveganj in zagotavljanje varnosti izdelkov.

Družini prijazni

S pridobitvijo certifikata družini prijazno podjetje smo se v Steklarni Hrastnik zavezali k usklajevanju družinskega in poklicnega življenja. Polni certifikat  je Steklarna Hrastnik prejela, ker je bilo v okviru  svetovalno – revizijskega postopka  ocenjeno, da so bili zastavljeni ukrepi iz osnovnega certifikata vpeljani in cilji doseženi. V okviru osnovnega certifikata je steklarna vpeljala 16 ukrepov, koristilo pa jih je najmanj 80% vseh zaposlenih.

AAA

Leta 2019 se je Steklarna Hrastnik znova uvrstila med podjetja z zlatim bonitetnim odličjem. S certifikatom platinaste bonitetne odličnosti, ki jo podeljuje Bisnode, se uvrščamo med 1,5 % najuspešnejših, najbolj poštenih in najzanesljivejših slovenskih podjetij. Ta dosežek pripisujemo svoji izjemni ekipi, vrhunski tehnologiji in nenehni želji, da bi postali še boljši.

SMETA

Steklarna Hrastnik je uspešno opravila četrto presojo socialnega sistema po načelih SMETA 5 (Sedex Members Ethical Trade Audit oziroma social audit) za trgovinsko verigo Sainsbury’s. Uspešno opravljena presoja dodatno potrjuje, da je Steklarna Hrastnik izvrsten in zanesljiv dobavitelj visokokakovostnih steklenih izdelkov.

Nagrade

EcoVadis zlata medalja za trajnost 2022
Steklarna Hrastnik je nagrajena z zlato medaljo za trajnostni razvoj EcoVadis 2022.
Awards - EcoVadis zlata medalja za trajnost 2022

EcoVadis zlata medalja za trajnost 2022

EcoVadis model ocenjevanja, na podlagi katerega so podeljene medalje za trajnost, temelji na štirih ključnih področjih, tj. okolje, etika, človekove in delavske pravice ter trajnostna nabava. Steklarna Hrastnik je dokazala, da v svoje strategije in aktivnosti vsakodnevno vpeljuje pomembne izboljšave na področju varovanja okolja in  družbe, v kateri deluje.

Zlata medalja dokazuje našo močno zavezanost okolju in družbi. V Steklarni Hrastnik si bomo tudi v prihodnje prizadevali, da še dodatno okrepimo našo trajnostno naravnanost in ostanemo podjetje, ki ji družba zaupa. Še naprej bomo težili k trajnostnim načelom in izpolnjevali pričakovanja naših deležnikov ter s svojim delovanjem prispevali k ustvarjanju trajnostne družbe.

Več informacij je na voljo na EcoVadis.

Nagrada Red Dot Design 2022
Usklajenost kakovosti in dizajna v pametni rešitvi e.bottle.
Awards - Nagrada Red Dot Design 2022

Nagrada Red Dot Design 2022

V Steklarni Hrastnik nenehno stremimo k izboljšavam in kreativnim inovacijam, tako glede aktualnosti in uporabnosti kot vrhunskega dizajna. Kjerkoli lahko, skupaj s strankami, poiščemo najboljšo možno rešitev za njihove potrebe. Usklajenost kakovosti in dizajna dokazuje tudi z nagrado Red Dot Design nagrajena pametna rešitev e.bottle.

Preberite več o pametni rešitvi e.bottle. Smart solutions – e.bottle | Hrastnik1860

Nagrada Red Dot sega v leto 1955 in velja za eno največjih ter najbolj priznanih oblikovalskih tekmovanj v svetovnem merilu. Red Dot na profesionalen način ocenjuje raznolikost na področju oblikovanja. Vse sodelujoče izdelke posamično ocenjuje neodvisna mednarodna strokovna žirija, ki nato podeli tako zelo zaželen znak kakovosti tistim izdelkom, kjer člani prepoznajo potencial izjemnega dizajna.

Več informacij o nagradi Red Dot najdete tukaj. Red Dot Design Award (red-dot.org)

Zlato priznanje German Innovation Awards 2021
Žirijo smo prepričali s pametno rešitvijo e.bottle
Awards - Zlato priznanje German Innovation Awards 2021

Zlato priznanje German Innovation Awards 2021

Steklarna Hrastnik je bila uvrščena med dobitnike zlatega priznanja za leto 2021, najvišje lovorike, ki jo podeljujejo pri German Innovation Awards. Žirijo smo prepričali s pametno rešitvijo e.bottle, ki je na tekmovanju sodelovala v kategoriji »Food & Beverages« (»Hrana in pijača«) v razredu »Excellence in Business to Consumer« (»Poslovna odličnost potrošniku«). Pametno steklenico e.bottle med drugim odlikuje elektronska oznaka za večkratno uporabo, ki združuje brezžično komunikacijo s pametnimi telefoni, IoT senzorske elemente in funkcije RGB LED.

Nagrada Red Dot 2016, častna omemba
Steklena skodelica Puzzle iz Steklarne Hrastnik je med več kot 5000 izdelki prejela nagrado Red Dot na področju produktnega oblikovanja.
Awards - Nagrada Red Dot 2016, častna omemba

Nagrada Red Dot 2016, častna omemba

Nagrada je dodatna potrditev za inovativne in strokovno podkovane zaposlene v Steklarni Hrastnik, saj so steklenice Puzzle, kot prvi tridimenzionalno zložljivi stekleni izdelek na svetu, rezultat lastnega dizajna, razvoja in proizvodnje. Poglejte video >>

Certifikat Ethical Style Guide
Leta 2016 je mednarodni sejem Ambiente Steklarni Hrastnik podelil certifikat Ethical Style Guide.
Awards - Certifikat Ethical Style Guide

Certifikat Ethical Style Guide

V okviru certifikata so bile ocenjene naslednje trajnostne kategorije: uporaba ekoloških materialov, načela proizvodnje, recikliranje, skrb za zaposlene, delovno okolje in inovacije, ki podpirajo načela trajnostnega razvoja.

Evropska poslovna nagrada
Dodatna potrditev trajnostne usmerjenosti Steklarne Hrastnik je tudi dejstvo, da je bilo podjetje leta 2016 nominirano za evropsko poslovno nagrado.
Awards - Evropska poslovna nagrada

Evropska poslovna nagrada

(European Business Awards – EBA 2015/2016) v kategoriji okoljska in družbena odgovornost (Environmental & Corporate Sustainability).

Gradiva

TRAJNOSTNO POROČILO IN DRUGA POROČILA
® Hrastnik1860 AV Studio Gigodesign