Steklarna Hrastnik

Spletna trgovina napis

Korporativne informacije

 

 y1f1l1 

Naši certifikati

Certifikat bonitete odličnosti razreda AAA

Bisnode AAA 2018 slo

Steklarna Hrastnik je letos ponovno med zlatimi bonitetno odličnimi podjetji. Ta certifikat prejmejo podjetja, ki boniteto odličnosti izkazujejo tri leta zapored in je izkaz nadpovprečne bonitetne vrednosti podjetja.

Uvrstitev med zlata bonitetno odlična podjetja, v katero se je uvrstilo 1,6 odstotkov vseh slovenskih podjetij,  potrjuje odličnost poslovanja Steklarne Hrastnik v zadnjih letih.

Preberi več

 

 

Certifikat Ethical Style Guide

CertifikatEthicalStyle2016

Letos je mednarodni sejem Ambiente podelil Steklarni Hrastnik certifikat Ethical Style Guide. V okviru certifikata so bile ocenjene trajnostne kategorije: uporaba ekoloških materialov, principi proizvodnje, recikliranje, skrb za zaposlene, delovno okolje in inovacije, ki podpirajo principe trajnostnega razvoja.

Dodatno potrdilo trajnostne usmerjenosti Steklarne Hrastnik je tudi dejstvo, da se je uvrstila  letos  izbora Evropska poslovna nagrada (European Business Awards – EBA 2015/2016) ravno v kategoriji okoljska in družbena odgovornost (Environmental & Corporate Sustainability). Model doseganja trajnostnih principov v poslovanju in dosežke na tem področju si lahko ogledate na povezavi TUKAJ, če vas bo video prepriča pa lahko oddate vaš glas za Steklarno Hrastnik. Preberi več

Certifikat SMETA 5

sedex logo 372x274

Steklarna Hrastnik je julija letos uspešno opravila četrto presoje socialnega sistema po načelih SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit oziroma social audit) za trgovinsko verigo Sainsbury's. Uspešno opravljena presoja le dodatno potrjujejo, da je Steklarna Hrastnik kakovosten in zanesljiv dobavitelj visoko kakovostnih steklenih izdelkov iz področja namiznega, embalažnega in opalnega stekla.

 

V okviru tokratne presoje je mednarodno podjetje Bureau Veritas, ki je v svetovnem merilu vodilni ponudnik storitev na področju certificiranja, preskušanja in kontrol, pregledalo področje socialne varnosti zaposlenih, varstva pri delu, požarne varnosti, delovnih pogojev, izplačevanja plač, delovnega časa in skrbi za okolje. V okviru pregleda je bil opravljen tudi pogovor z naključno izbranimi 30 zaposlenimi v proizvodnji. Večji del zaposlenih je v okviru pogovora izrazil zadovoljstvo z načinom vodenja Steklarne Hrastnik s strani njenega generalnega direktorja, Andreja Božiča. Preberi več

Certifikat Excellent SME Slovenia – pokazatelj dobre bonitete podjetja in varnega poslovanja

Certifikat SQP

Zaradi odličnega rezultata v skrbnem pregledu po standardih SQP (Supplier Qualification Program) je Steklarni Hrastnik
v juliju 2013 mednarodna organizacija Intertek  podelila nagrado za dosežke. Skrben pregled  Steklarne Hrastnik je pri mednarodni organizaciji Intertek naročila znana angleška trgovinska veriga Sainsbury's.
Skrbni pregled  je potekal na naslednjih področjih: zaveza vodstva  in stalne izboljšave, sistem upravljanja tveganj, sistem upravljanja kakovosti, kontrola izdelkov, testiranje izdelkov, kontrola procesov ter usposabljanje zaposlenih in kompetence.
Na vseh področjih ocenjevanja je Steklarna Hrastnik dosegla ocene v najvišjem oz. »High Performance« segmentu. Skupni dosežen rezultat v omenjenih kategorijah je znašal kar 100 odstotkov, kar uvršča Steklarno Hrastnik visoko nad globalno povprečje. Tako odličen rezultat nam predvsem pri visoko zahtevnih kupcih zagotavlja konkurenčno prednost.
Rezultat je potrditev, da je strateška  usmeritev Steklarne Hrastnik v zagotavljanje kakovosti, razvoj in inovacije ter strateško upravljanje s kadri  pravilna.

Certifikat Družini prijazno podjetje

DPPpolniPolni certifikat  je Steklarna Hrastnik prejela, ker je bilo v okviru  svetovalno – revizijskega postopka  ocenjeno, da so bili zastavljeni ukrepi iz osnovnega certifikata vpeljani in cilji doseženi. V okviru osnovnega certifikata je steklarna vpeljala 16 ukrepov, koristilo pa jih je najmanj 80% vseh zaposlenih.  V okviru polnega certifikata bodo obstoječim 16 ukrepom dodani še 3 novi ukrepi.
Revizor je ob zaključku revizorskega postopka zapisal sledeče: »Ob reviziji je bil potrjen primeren način izvajanja izbranih ukrepov. Čeprav je ukrepov sorazmerno veliko (16), bodo vse ukrepe obdržali tudi v naslednjem obdobju. Pozdraviti želimo, da so že do sedaj nekatere ukrepe razširili, pri čemer so upoštevali predloge zaposlenih. Predvsem pa želimo poudariti zavzetost najvišjega vodstva. To prepoznava zadovoljstvo zaposlenega kot nujen element učinkovitega izvajanja proizvodnih procesov, hkrati pa tudi kot gradnik pri večanju zadovoljstva kupcev in utrditvi Steklarne Hrastnik na zahtevnem tržišču. Zato predlagam, da organizacija Steklarna Hrastnik prejme polni certifikat »Družini prijazno podjetje«.

Certifikat HACCP

Sistem HACCP za proizvodnjo specialne steklene embalaže

Za proizvodnjo specialne steklene embalaže smo uspešno opravili presojo zahtev sistema HACCP. Ta potrjuje dobro proizvodno prakso, dobro higiensko prakso in izpolnjevanje načel za obvladovanje tveganj in zagotavljanje varnosti izdelkov.

Certifikat ISO

ISOMednarodni standard ISO 9001:2008
Steklarna Hrastnik je nosilec standarda za sisteme vodenja kakovosti ISO 9001:2008. S tem mednarodno priznanim standardom našim kupcem, potrošnikom, zaposlenim in lastnikom dokazujemo, da se neprestano zavzemamo za visoko kakovost naših izdelkov in storitev. Svoje procese bomo izboljševali tudi v prihodnje z nenehnim usposabljanjem zaposlenih, uvajanjem novih rešitev in merjenjem doseženih rezultatov.

Certifikat VITRUX

Certifikat Vitrux slo malaCertifikat Vitrux
Kakovost našega namiznega programa potrjuje certifikat Vitrux, ki ga podeljuje neodvisna raziskovalna ustanova Forschungsinstitut für Anorganische Werkstoffe Glas/Keramik GmbH iz Nemčije. Certifikat je podeljen na osnovi optične lastnosti stekla in obstojnosti na pranje v pomivalnem stroju. 

DPPpolni

DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Steklarna Hrastnik je novembra 2011 prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje

zaposleni

SKRB ZA ZAPOSLENE

Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša...

Več

okolje

SKRB ZA OKOLJE

Veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja. Odgovornost do okolja je za Steklarno...

Več

nagrade

NAŠE NAGRADE

Steklarna Hrastnik se je na izboru Zlata nit 2012 uvrstila med finaliste v kategoriji velika podjetja in prejela...

CertifikatAAANaslovna slo

NAŠI CERTIFIKATI

Mednarodni sejem Ambiente je Steklarni Hrastnik podelil certifikat Ethical Style Guide.

Več

POVEŽITE SE

y1 f1 l1p1

Nas želite kontaktirati?

  1. Kontakti
  2. Kje smo
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 600
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 623
crta  ELEKTRONSKI 
  NASLOV
  
 
EBA2014 15Logo ambasador