Steklarna Hrastnik

Spletna trgovina napis

Korporativne informacije

 

 y1f1l1 

Sporočila za javnost

Ambiciozni načrti Steklarne Hrastnik se nadaljujejo

Steklarna Hrastnik ostaja v rokah dosedanjega lastnika in nadaljuje z investicijami

 

Za Steklarno Hrastnik je uspešno leto. To dokazujejo tudi poslovni rezultati – v Steklarni Hrastnik pričakujejo, da bodo letos ustvarili 60,2 milijona evrov celotnih prihodkov, kar je za 4 odstotke več kot lani in 8,7 milijonov evrov dobička pred davki, kar je za 13 odstotkov več kot lani. Napovedane rezultate bodo v steklarni ustvarili kljub zahtevni situaciji tako na trgu dela kot energentov.

 

Zaradi potenciala podjetja je nadzorni svet odobril pripravo projektne dokumentacije za dodatno širitev kapacitet v Hrastniku, katere vrednost je ocenjena na približno 45 milijonov evrov. S tem bo omogočen nadaljnji razvoj podjetja in zagotovljena delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, doma v Hrastniku.

 

V dolgoročni potencial Steklarne Hrastnik in slovensko poslovno okolje verjame tudi njen lastnik, ki je v začetku novembra letos ustavil postopek iskanja strateškega lastnika Steklarne Hrastnik, kljub odličnim ponudbam s strani tujih strateških investitorjev.

Preberi več

Izjemni poslovni rezultati Steklarne Hrastnik v prvem polletju leta 2017

Steklarna Hrastnik nadaljuje s trendom rasti poslovanja in dobičkonosnosti. V prvem polletju letošnjega leta so ustvarili 30,1 milijon evrov celotnih prihodkov, kar znaša 6 odstotkov več kot v enakem obdobju v 2016. Tudi dobiček iz  poslovanja pred davki in dodana vrednost na zaposlenega sta se povečala v primerjavi z enakim obdobjem lani, dobiček je znašal 5,1 milijona evrov, kar je za 19 odstotkov več, dodana vrednost na zaposlenega pa je znašala 44.104 evrov, kar je za 9 odstotkov več.

Preberi več

Steklarna Hrastnik je zgradila 8,5 ton težek 3D Puzzle v obliki piramide iz 20.860 steklenih skodelic Puzzle

Steklarna Hrastnik je postavila najvišji stekleni 3D Puzzle na svetu v obliki  piramide. Konstrukcija  je visoka 2,71 metra, težka 8,5 ton, široka je 3,41 metra, dolga 4,04 metra in jo sestavlja 20.860 steklenih skodelic Puzzle. S 3D Puzzlom v obliki piramide, katero je 4 dni gradilo v povprečju 5 ljudi, podirajo aktualen Guinnessov rekord v kategoriji 3D Puzzle. Stekleni 3D Puzzle v obliki piramide si lahko do 8. januarja 2017 ogledate v POP UP trgovini Steklarne Hrastnik v dvorani A, v BTC Cityju Ljubljana, družba BTC.

Preberi več

Dnevi inovacij Steklarne Hrastnik

SOUSTVARJAMO TRENDE V STEKLARSKI INDUSTRIJI

Steklarna Hrastnik že od leta 1860 ponuja visoko kakovostne steklene izdelke iz enega najčistejših stekel na svetu in je danes ena vodilnih svetovnih proizvajalk steklene embalaže v super premium kakovostnem razredu. V Steklarni Hrastnik se zavedajo, da lahko samo s timskim delom in sodelovanjem, ki pelje do novega razvoja, obdržijo svojo  pozicijo v nišnem segmentu visoko kakovostnih žganih pijač. Zato organizirajo dneve inovacij za svoje partnerje. V okviru nedavno zaključenega dneva inovacij so v Steklarni Hrastnik, ob izmenjavi znanj in izkušenj z mednarodnimi partnerji, izbirali nove steklenice za lastno kolekcijo HighGlass.


Na zadnjem dnevu inovacij so sodelovali - angleška kreativna agencija Nude, DekorGlass, vodilno poljsko podjetje za dekor, Vinolok, podjetje, ki proizvaja zamaške, distributerja Estal in Vetroelite, francosko svetovalno podjetje Rica Consulting & Design in hrvaški proizvajalec žganih pijač Badel1862.

Preberi več

Steklarna Hrastnik prenovila dekorirnico

Z novo investicijo do dviga zmogljivosti in kakovosti na področju dekorja

Steklarna Hrastnik je kot odgovor na dvig povpraševanja na trgu v celoti prenovila dekorirnico. Naložba je znašala 1 milijon evrov. V okviru investicije so obnovili proizvodno halo, posodobili transportne poti in kupili visoko tehnološki stroj za dekoriranje. Z nakupom omenjenega stroja so povečali kapacitete, dodali nove funkcionalnosti in dvignili kakovost izdelave dekorja.

Preberi več

DPPpolni

DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Steklarna Hrastnik je novembra 2011 prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje

zaposleni

SKRB ZA ZAPOSLENE

Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša...

Več

okolje

SKRB ZA OKOLJE

Veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja. Odgovornost do okolja je za Steklarno...

Več

nagrade

NAŠE NAGRADE

Steklarna Hrastnik se je na izboru Zlata nit 2012 uvrstila med finaliste v kategoriji velika podjetja in prejela...

CertifikatAAANaslovna slo

NAŠI CERTIFIKATI

Mednarodni sejem Ambiente je Steklarni Hrastnik podelil certifikat Ethical Style Guide.

Več

POVEŽITE SE

y1 f1 l1p1

Nas želite kontaktirati?

  1. Kontakti
  2. Kje smo
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 600
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 623
crta  ELEKTRONSKI 
  NASLOV
  
 
EBA2014 15Logo ambasador