Steklarna Hrastnik

Spletna trgovina napis

Korporativne informacije

 

 y1f1l1 

Ambiciozni načrti Steklarne Hrastnik se nadaljujejo

Steklarna Hrastnik ostaja v rokah dosedanjega lastnika in nadaljuje z investicijami

 

Za Steklarno Hrastnik je uspešno leto. To dokazujejo tudi poslovni rezultati – v Steklarni Hrastnik pričakujejo, da bodo letos ustvarili 60,2 milijona evrov celotnih prihodkov, kar je za 4 odstotke več kot lani in 8,7 milijonov evrov dobička pred davki, kar je za 13 odstotkov več kot lani. Napovedane rezultate bodo v steklarni ustvarili kljub zahtevni situaciji tako na trgu dela kot energentov.

 

Zaradi potenciala podjetja je nadzorni svet odobril pripravo projektne dokumentacije za dodatno širitev kapacitet v Hrastniku, katere vrednost je ocenjena na približno 45 milijonov evrov. S tem bo omogočen nadaljnji razvoj podjetja in zagotovljena delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, doma v Hrastniku.

 

V dolgoročni potencial Steklarne Hrastnik in slovensko poslovno okolje verjame tudi njen lastnik, ki je v začetku novembra letos ustavil postopek iskanja strateškega lastnika Steklarne Hrastnik, kljub odličnim ponudbam s strani tujih strateških investitorjev.

 

»V strategiji, ki jo je postavilo novo vodstvo, vidimo priložnost za nadaljnji razvoj in rast Steklarne Hrastnik. Posebno mesto oz. vlogo v strategiji pa pridobiva operativna odličnost vseh procesov v podjetju ter strateška organiziranost prodaje in marketinga na tujih trgih, in sicer s ciljem povečanja sodelovanja z lastniki globalno prepoznavnih blagovnih znamk. Potencial te usmerjenosti potrjujejo tudi napovedani odlični rezultati za letošnje leto, ki dokazujejo, da Steklarna Hrastnik je in ostaja poslovno uspešno podjetje,« je ob tej priložnosti izpostavil Igor Lah, predsednik izvršnega odbora (CEO) v holdingu GlobalGlass, na katerega je bilo  v luči še celovitejšega nastopa na tujih trgih z 12. novembrom 2018 prenešeno lastništvo Steklarne Hrastnik. Letos ustanovljeni Holding GlobalGlass s sedežem v Švici, že izvaja svetovalne storitve na strateškem nivoju, predvsem na področju strateških investicij ter mednarodnega marketinga in prodaje.


Strateški načrti za razvoj poslovanja Steklarne Hrastnik in s tem utrjevanja vodilne pozicije v njenem nišnem segmentu so v polnem zamahu. »Trenutno smo v inženiring fazi oz. fazi načrtovanja nove peči. Vrednost celotne investicije, skupaj s zagonom novih proizvodnih kapacitet, bo znašala okoli 45 milijonov evrov, s tem bomo ustvarili visoko kakovostna delovna mesta za naše zaposlene in omogočili hitrejši odziv na zahteve trga,« je ob tej priložnosti povedal Peter Čas, generalni direktor Steklarne Hrastnik in dodal: »Cilji Steklarne Hrastnik ostajajo ambiciozni, veseli me, da je tudi lastnik prepoznal, da smo podjetje z dolgoročno vizijo.«

DPPpolni

DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Steklarna Hrastnik je novembra 2011 prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje

zaposleni

SKRB ZA ZAPOSLENE

Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša...

Več

okolje

SKRB ZA OKOLJE

Veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja. Odgovornost do okolja je za Steklarno...

Več

nagrade

NAŠE NAGRADE

Steklarna Hrastnik se je na izboru Zlata nit 2012 uvrstila med finaliste v kategoriji velika podjetja in prejela...

CertifikatAAANaslovna slo

NAŠI CERTIFIKATI

Mednarodni sejem Ambiente je Steklarni Hrastnik podelil certifikat Ethical Style Guide.

Več

POVEŽITE SE

y1 f1 l1p1

Nas želite kontaktirati?

  1. Kontakti
  2. Kje smo
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 600
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 623
crta  ELEKTRONSKI 
  NASLOV
  
 
EBA2014 15Logo ambasador