Steklarna Hrastnik

Spletna trgovina napis

Korporativne informacije

 

 y1f1l1 

Uspešno zaključen prvi del načrtovanih 12,7 milijonov evrov investicij v 2018

Hrastnik, 14. junij 2018 - Steklarna Hrastnik je s 4,2 milijonov evrov vredno investicijo, od skupaj načrtovanih 12,7 milijonov evrov v tem letu, povečala proizvodne kapacitete embalažnega stekla za več kot 20 odstotkov. To so dosegli z nakupom najsodobnejšega in zmogljivejšega IS stroja za proizvodno enoto Special ter s prestavitvijo enega od IS strojev iz enote Special v enoto Vitrum. Na ta način Steklarna Hrastnik, poleg povečanja kapacitet, izboljšuje tudi pogoje dela ter posledično krepi pozicijo enega vodilnih proizvajalcev specialne steklene embalaže v segmentu najvišje kakovosti t.i. super premium kakovosti.Od začetka letošnjega leta Steklarna Hrastnik beleži povečanje povpraševanja po  izdelkih specialnih oblik na segmentu žganih pijač in parfumerije. »Naše kapacitete so letos do konca oktobra razprodane. S 4,2 milijonsko naložbo, s katero smo za več kot 20 odstotkov dvignili proizvodne zmogljivosti, sledimo zahtevam svetovnega trga v našem nišnem segmentu super premium kakovosti,« je izpostavil Peter Čas, generalni direktor Steklarne Hrastnik ter dodal: »Posebej me veseli dejstvo, da je bila investicija, ki je bila zaključena pred načrtovanim rokom, izvedena varno in je rezultat tako odličnega sodelovanja in znanja naših zaposlenih kot dobaviteljev. Preostanek načrtovanih investicijskih vlaganj bo namenjen nadaljnji avtomatizaciji, robotizaciji in digitalizaciji proizvodnje, kar bo še dodatno povečalo našo konkurenčnost, pomembno pa bo vplivalo tudi na boljše delovne pogoje naših zaposlenih.«


Steklarna optimizira proizvodnjo in izkorišča ugodne trende v segmentu specialne steklene embalaže
Potencial na segmentu specialne steklene embalaže so v Steklarni Hrastnik zaznali že v preteklem letu, zato so preoblikovali enoto razsvetljavnega stekla v enoto embalažnega stekla (Special). S tem so pridobili prostor za širitev enote embalažnega stekla, kamor so prezaposlili tudi zaposlene iz ukinjenega programa. Enoto Special so posodobili z nakupom najsodobnejšega in zmogljivejšega stroja. V okviru investicijskih del so pripravili tudi prostor za dodatno linijo embalažnega stekla v enoti Vitrum (namizno steklo), kar jim je omogočilo prestavitev šest sekcijskega IS stroja iz enote Special. Z investicijo so tako obe enoti dodatno posodobili in optimizirali ter tudi maksimizirali izkoristek obeh peči.  Danes v enoti Vitrum na dan predelajo do 80 ton, v enoti Special pa do 160 ton stekla.


Z dvigom proizvodnje zmanjšuje stroške
Z dvigom proizvodnje, optimalnim izkoriščanjem obeh peči, bodo zmanjšali stroške na enoto proizvoda in posledično povečali donosnost ter dodano vrednost. »Z optimizacijo proizvodnje in maksimalnim izkoristkom razpoložljivih kapacitet bo steklarna povečala proizvodnjo ter s tem posledično tudi  zmanjšala strošek energentov na proizvedeno enoto. V letošnjem letu se namreč v Steklarni Hrastnik soočamo z nadpovprečnim dvigom stroška ključnih energentov,« so še povedali v Steklarni Hrastnik.

 

Letošnji investicijski cikel je pomemben korak za nadaljnjo digitalizacijo Steklarne Hrastnik in prehod v pametno tovarno.

DPPpolni

DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Steklarna Hrastnik je novembra 2011 prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje

zaposleni

SKRB ZA ZAPOSLENE

Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša...

Več

okolje

SKRB ZA OKOLJE

Veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja. Odgovornost do okolja je za Steklarno...

Več

nagrade

NAŠE NAGRADE

Steklarna Hrastnik se je na izboru Zlata nit 2012 uvrstila med finaliste v kategoriji velika podjetja in prejela...

CertifikatAAANaslovna slo

NAŠI CERTIFIKATI

Mednarodni sejem Ambiente je Steklarni Hrastnik podelil certifikat Ethical Style Guide.

Več

POVEŽITE SE

y1 f1 l1p1

Nas želite kontaktirati?

  1. Kontakti
  2. Kje smo
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 600
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 623
crta  ELEKTRONSKI 
  NASLOV
  
 
EBA2014 15Logo ambasador