Steklarna Hrastnik

Spletna trgovina napis

Korporativne informacije

 

 y1f1l1 

Postavljeni so temelji za prihodnji mednarodni razvoj Steklarne Hrastnik

Z ustanovitvijo holdinga GlobalGlass s sedežem v Švici, ki bo v aprilu začel tudi operativno delovati, bo omogočen nadaljnji mednarodni strateški razvoj Steklarne Hrastnik, ki nadaljuje z uspešnim poslovanjem.  

V prvem kvartalu 2018 so namreč načrtovani celotni prihodki 2 odstotka nad planom in znašajo 15,2 milijonov evrov, dobiček pred davki v višini 1,9 milijona evrov pa je za 43 odstotkov nad načrtovanim. Proizvodne kapacitete so skoraj v celoti zasedene do zadnjega kvartala letošnjega leta.

 

Novo ustanovljeni holding GlobalGlass in Steklarna Hrastnik sta tako pričela z iskanjem soinvestitorja zaradi ambicioznih poslovnih načrtov, ki bodo pripomogli k širjenju proizvodnih kapacitet Steklarne Hrastnik, predvsem v segmentu embalažnega stekla, v katerem se povpraševanje konstantno povečuje. Tako bo Steklarna Hrastnik lahko odgovorila na rast povpraševanja in hkrati utrdila pozicijo v svoji niši.  

 

Andrej Božič, donedavni predsednik divizije stekla, bo v prihodnjih šestih mesecih v vlogi svetovalca s svojim znanjem, izkušnjami in povezavami odigral ključno vlogo pri vzpostavitvi funkcij novo ustanovljenega holdinga GlobalGlass. Hkrati pa bo intenzivno vpet v aktivnosti, vezane na postavitev novega podjetja na Poljskem. Z omenjenimi aktivnostmi se zaključuje osem izjemno uspešnih let delovanja Andreja Božiča v Steklarni Hrastnik, ki zaradi osebnih razlogov ni sprejel funkcije predsednika izvršnega odbora (CEO) v holdingu  GlobalGlass in se podaja novim kariernim izzivom naproti. Med članoma izvršnega odbora holdinga GlobalGlass je tudi Igor Lah, ki prevzema aktivno poslovno vlogo in funkcijo člana vodstva holdinga, hkrati pa do imenovanja CEO, tudi to vlogo.

 

V Steklarni Hrastnik so ob tej priložnosti poudarili, da je Andrej Božič tlakoval pot sanacije in reorganizacije Steklarne Hrastnik, kateri se je v obdobju od 2010 do 2017 pod njegovim vodstvom vsako leto izboljševalo poslovanje. Steklarna Hrastnik je tako postala ena vodilnih nišnih proizvajalcev visoko kakovostne embalaže. Zato se mu ob tej priložnosti zahvaljujejo za njegovo delo v steklarni in mu želijo veliko uspeha pri prihodnjih poslovnih izzivih.

 

»Prepričan sem, da bo holding GlobalGlass postavil temelje za dolgoročno rast in razvoj Steklarne Hrastnik tudi v prihodnje. Dobri poslovni rezultati, rast povpraševanja in dejstvo, da so skoraj vse linije za pol leta naprej že zasedene, potrjujejo ambiciozne strateške načrte po širitvi proizvodnih zmogljivosti,« pa je izpostavil generalni direktor Steklarne Hrastnik Peter Čas.

DPPpolni

DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Steklarna Hrastnik je novembra 2011 prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje

zaposleni

SKRB ZA ZAPOSLENE

Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša...

Več

okolje

SKRB ZA OKOLJE

Veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja. Odgovornost do okolja je za Steklarno...

Več

nagrade

NAŠE NAGRADE

Steklarna Hrastnik se je na izboru Zlata nit 2012 uvrstila med finaliste v kategoriji velika podjetja in prejela...

CertifikatAAANaslovna slo

NAŠI CERTIFIKATI

Mednarodni sejem Ambiente je Steklarni Hrastnik podelil certifikat Ethical Style Guide.

Več

POVEŽITE SE

y1 f1 l1p1

Nas želite kontaktirati?

  1. Kontakti
  2. Kje smo
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 600
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 623
crta  ELEKTRONSKI 
  NASLOV
  
 
EBA2014 15Logo ambasador