Steklarna Hrastnik

Spletna trgovina napis

Korporativne informacije

 

 y1f1l1 

Danah Zohar na obisku v Steklarni Hrastnik

Danah Zohar je ena vodilnih mislecev našega časa, ki se te dni na povabilo BB Consultinga mudi v Sloveniji, je danes obiskala tudi Steklarno Hrastnik. Steklarna namreč predstavlja odličen primer, ki združuje oz. prikazuje njena učenja, pogled, znanje, vizijo o vodenju podjetij v praksi. Za prenos njenih učenj v prakso sta v Steklarni Hrastnik  poskrbela Andrej Božič nekdanji generalni direktor steklarne, ki danes v funkciji predsednika divizije stekla skrbi za strateški razvoj steklarne in Ksenija Špiler Božič, ki je postavila kadrovsko strategijo in skrbi za razvoj ključnih kadrov, s timom. S skupnim delom sta Steklarno popeljala iz negativnih rezultatov in tako obvarovala delovna mesta in  postavila temelje za nadaljnji razvoj ter rast Steklarne Hrastnik.


Danah Zohar je v Steklarni Hrastnik izvedla tudi kratko predavanje za zaposlene na temo Kvantnega voditeljstva s ciljem razumeti, zakaj stari modeli vodenja niso več dovolj oziroma ne delujejo. V okviru predavanj je tako zaposlenim predstavila osnove kvantnih principov pri vodenju, 12 načel, ki opredeljujejo osebo ali organizacijo z visoko stopnjo duhovne inteligentnosti, načine motiviranja ali kako se zgodi sprememba ter pomen piramide sprememb in nosilcev le teh.


V Sloveniji se bo Danah Zohar srečala tudi z različnimi deležniki iz gospodarstva in javne uprave ter z njimi spregovorila o pomenu novih pristopov k voditeljstvu.


O Danah Zohar
Danah Zohar je ena od vodilnih mislecev na področju voditeljstva in karizmatična borka za boljši svet kot jo je poimenovala Manca Košir. Njeno poslanstvo je pomagati kreirati družbo prihodnosti na trajnostnih načelih skozi razvoj voditeljstva, namena in motivacije. Na MIT (Massachusetts Institute of Technology) je študirala fiziko in filozofijo ter končala podiplomski študij filozofije, religije in psihologije na Univerzi Harvard. Trenutno je gostujoča profesorica Kvantne filozofije na Visoki šoli za management na Univerzi v Guizhou na Kitajskem. Na mednarodnih konferencah redno predava o voditeljstvu in dela z vodilnimi timi v različnih korporacijah. Med njenimi strankami so Volvo, Coca Cola, McKinsey, Astra Pharmaceutical, Marks & Spencer, Motorola in mnoge druge. Njena predavanja so del programa tudi na konferencah, ki jih organizira UNESCO, the European Cultural Foundation, the Davos World Economic Forum in mnoge druge nacionalne in mednarodne organizacije. Je avtorica in soavtorica številnih knjižnih uspešnic. Med njimi sta dve prevedeni tudi v slovenščino, in sicer Duhovna inteligenca in Duhovni kapital The Financial Times Prantice Hall book jo je leta 2002 uvrstil med “eno izmed stotih najboljših poslovnih umov«.

 

Slika2

Slika1 Slika3

 

DPPpolni

DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Steklarna Hrastnik je novembra 2011 prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje

zaposleni

SKRB ZA ZAPOSLENE

Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša...

Več

okolje

SKRB ZA OKOLJE

Veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja. Odgovornost do okolja je za Steklarno...

Več

nagrade

NAŠE NAGRADE

Steklarna Hrastnik se je na izboru Zlata nit 2012 uvrstila med finaliste v kategoriji velika podjetja in prejela...

CertifikatAAANaslovna slo

NAŠI CERTIFIKATI

Mednarodni sejem Ambiente je Steklarni Hrastnik podelil certifikat Ethical Style Guide.

Več

POVEŽITE SE

y1 f1 l1p1

Nas želite kontaktirati?

  1. Kontakti
  2. Kje smo
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 600
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 623
crta  ELEKTRONSKI 
  NASLOV
  
 
EBA2014 15Logo ambasador