Steklarna Hrastnik

Spletna trgovina napis

Korporativne informacije

 

 y1f1l1 

Prihodnost za čistejše okolje ustvarjamo tukaj in zdaj

Partnersko podjetje Steklarne Hrastnik RCeNeM d.o.o., je v konzorciju treh podjetij uspešno kandidiralo na razpisu javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije. V okviru izbranega projekta bodo skupaj s partnerji začeli razvijati inovativno tehnologijo, katere cilj je znižati porabo fosilnih goriv (zemeljski plin) kot energenta za taljenje stekla, in s tem bistveno znižati odtis CO2 v okolje. To bodo dosegli tako, da bodo del fosilnih goriv zamenjali z vodikom, ki povzroča minimalne ogljične izpuste. Uporabljen vodik pa bo pridobljen iz obnovljivih virov. Pilotna predstavitev novega sistema je predvidena v proizvodnji  Steklarne Hrastnik.

 

Sodelovanje partnerskega podjetja Steklarne Hrastnik pri projektu »Optimizacija pretvorbe energije za zmanjšanje deleža rabe fosilnih goriv z vodikom pri industrijskem taljenju stekla« je le še ena izmed aktivnosti v sklopu prizadevanj za zmanjšanje izpustov ogljikovega dioksida. Do sedaj so v enoti namiznega stekla, s pomočjo inovativnih rešitev in najnovejše tehnologije, znižali izpuste CO2 za 30 odstotkov, v enoti embalažnega stekla pa za 10 odstotkov. »Uvedba najnovejših, energetsko učinkovitih metod, tehnoloških postopkov in tehnoloških rešitev za zniževanje vplivov na okolje je ena od naših ključnih strateških usmeritev pri odločitvi, kakšna tehnologija bo del naše proizvodnje. Samo tako lahko neprestano znižujemo vpliv na lokalno okolje, optimiziramo tehnološke procese in s tem hkrati zagotavljamo tudi našo konkurenčnost,« je povedal Peter Čas, generalni direktor Steklarne Hrastnik, in ob tem še dodal: »Naši zahtevni kupci, iz premium in super premium segmenta, imajo v svojih strategijah vgrajen trajnostni razvoj in ne kupujejo od proizvajalcev, ki niso tako usmerjeni. Takšna usmeritev pa zahteva, poleg vlaganja v kader in socialno okolje, tudi konstantna vlaganja v inovativno tehnologijo, kamor spada tudi omenjen projekt.« Doseganje zahtevnih kriterijev kupci preverjajo preko ponavljajočih skrbnih pregledov.

 

Z novim projektom Steklarna Hrastnik ponovno dokazuje svojo inovativnost in strokovnost, saj projekt predvideva popolnoma novo, tehnološko dovršeno rešitev. Skupaj s partnerji na projektu verjamejo, da bo rešitev uporabna tudi za prenos na druge velike talilne objekte oz. energijsko intenzivne proizvodne postopke v drugih panogah.

 

Več si lahko preberete TUKAJ.

DPPpolni

DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Steklarna Hrastnik je novembra 2011 prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje

zaposleni

SKRB ZA ZAPOSLENE

Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša...

Več

okolje

SKRB ZA OKOLJE

Veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja. Odgovornost do okolja je za Steklarno...

Več

nagrade

NAŠE NAGRADE

Steklarna Hrastnik se je na izboru Zlata nit 2012 uvrstila med finaliste v kategoriji velika podjetja in prejela...

CertifikatAAANaslovna slo

NAŠI CERTIFIKATI

Mednarodni sejem Ambiente je Steklarni Hrastnik podelil certifikat Ethical Style Guide.

Več

POVEŽITE SE

y1 f1 l1p1

Nas želite kontaktirati?

  1. Kontakti
  2. Kje smo
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 600
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 623
crta  ELEKTRONSKI 
  NASLOV
  
 
EBA2014 15Logo ambasador