Steklarna Hrastnik

Spletna trgovina napis

Korporativne informacije

 

 y1f1l1 

Pismo podpore Steklarni Hrastnik

V Krajevni skupnosti Steklarna in Občini Hrastnik redno spremljamo poslovanje in dogajanje v Steklarni Hrastnik, največjemu in najuspešnejšemu podjetju v naši občini oz. krajevni skupnosti. Posebno pozornost smo namenili in namenjamo spremljanju zelo učinkovitih ukrepov Steklarne Hrastnik za zmanjšanje onesnaževanja okolja, to so zmanjšanje emisij, hrupa, onesnaževanja voda in drugih notranjih ukrepov za nižjo porabo energije. Vsi ti uspešno izvedeni ukrepi se seveda, poleg prodorne in učinkovite poslovne politike vodstva firme, odražajo tudi na uspešnem poslovanju Steklarne Hrastnik in s tem tudi na zadovoljstvu zaposlenih, med katerimi so številni doma v krajevni skupnosti Steklarna oz. Občini Hrastnik. Zato je zanje kot domačine zelo pomemben odgovoren odnos steklarne do okolja, kjer živijo njihove družine.
Dolga leta zgledno sodelujemo tudi na drugih področjih, zlasti družbenem, kjer nam Steklarna Hrastnik s sponzorskimi in donatorskimi sredstvi omogoča uspešno izvajanje programov dela in razvoja krajevne skupnosti (skupne otroške ustvarjalne delavnice, koriščenje objektov v KS) in občine.

 

V Krajevni skupnosti Steklarna in Občini Hrastnik smo zato ne le razočarani, ampak ogorčeni nad sprenevedanjem in neodgovornostjo vodilnih v Holdingu Slovenske elektrarn, lastnikom TET, ki se izogiba vračilu 400.000 evrov odškodnine, katero je plačala Steklarna Hrastnik namesto TET v odškodninski tožbi zasavskih kmetov proti največjim onesnaževalcem v Zasavju.
Osuplost je še toliko večja, ker so vse dosedanje študije pokazale, da je bilTET največji onesnaževalec zraka v Zasavju, kar smo občutili tudi v naši in sosednjih krajevnih skupnostih v občini Hrastnik .

 

Nikakor ne moremo sprejeti, da se skuša breme preložiti na Steklarno Hrastnik, ki je s poplačilom višjega deleža od ocenjenega želela dolgoletno zadevo zaključiti in preprečiti dodatne stroške.
Zelo zaskrbljujoče je tudi to, da se na tak, poslovno neprimeren način, in to s strani državnih podjetij, zmanjšuje poslovni rezultat podjetja, ki dohodek ustvarja v večini na tujih trgih, številnim zasavskim družinam pa omogoča zaposlitev v domačem kraju.
Zato izražamo vso podporo vodstvu Steklarne Hrastnik v prizadevanjih za povrnitev poplačila odškodnine s strani TET oziroma HSE.

 

Originalno pismo si lahko preberete tukaj.

DPPpolni

DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Steklarna Hrastnik je novembra 2011 prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje

zaposleni

SKRB ZA ZAPOSLENE

Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša...

Več

okolje

SKRB ZA OKOLJE

Veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja. Odgovornost do okolja je za Steklarno...

Več

nagrade

NAŠE NAGRADE

Steklarna Hrastnik se je na izboru Zlata nit 2012 uvrstila med finaliste v kategoriji velika podjetja in prejela...

CertifikatAAANaslovna slo

NAŠI CERTIFIKATI

Mednarodni sejem Ambiente je Steklarni Hrastnik podelil certifikat Ethical Style Guide.

Več

POVEŽITE SE

y1 f1 l1p1

Nas želite kontaktirati?

  1. Kontakti
  2. Kje smo
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 600
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 623
crta  ELEKTRONSKI 
  NASLOV
  
 
EBA2014 15Logo ambasador