Steklarna Hrastnik

Spletna trgovina napis

Korporativne informacije

 

 y1f1l1 

Zlato priznanje za Steklarno Hrastnik

Steklarna Hrastnik je prejemnica zlatega priznanja Gospodarske zbornice Slovenije za projekt »Optimizacija B peči za izdelavo specialne embalaže – inovativna rešitev obratovanja peči v skladu z zahtevami trga«. Zlato priznanje je osvojila v močni konkurenci 173 prijavljenih podjetij, med katerimi se je kar 38 podjetij uvrstilo med finaliste na nacionalnem nivoju.


Inovacija, ki jo je nagradila Gospodarska zbornica, tj. 5 milijonov vredna tehnološka prenova B peči v tovarni specialne embalaže je rezultat tehničnega znanja in inovativnosti zaposlenih v Steklarni Hrastnik. Ob tej priložnosti je Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik povedal: »Vesel sem, da je strokovna komisija, v tako močni konkurenci podelila zlato priznanje naši steklarni. Z inovativnostjo zaposlenih v Steklarni Hrastnik, izbiro najsodobnejše tehnologije in s kontinuiranim uvajanjem  okoljskih izboljšav, ki temeljijo tudi na lastnem znanju, dosegamo nižjo rabo energije in vode - tudi ob povečanih proizvodnih kapacitetah.«


Med glavne okoljske izboljšave spada 16 % znižanje porabe energentov ob povečani kapaciteti B peči. To so dosegli z inovativno konstrukcijo steklarske peči in regeneratorjev, ogrevanjem vode v tovarni specialne embalaže z uporabo odpadne toplote dimnih plinov iz B peči, ogrevanjem dela proizvodnje v tovarni  z ogretim čistim zrakom pridobljenim ob hlajenju B peči. Z inovativno prenovo peči pa v Steklarni Hrastnik niso dosegli le učinkovitega znižanja porabe energentov, ampak tudi znižanje emisij, ki so tako močno pod predpisanimi vrednostmi ter popolnoma usklajene  z zaključki  BAT, ki začnejo veljati februarja naslednje leto. Emisije  NOx so znižali za 25 %, emisije prahu za 30 % ter izpuste CO2 za 10 %. Ob tem je potrebno poudariti, da bo peč dosegala zgoraj omenjene parametre glede porabe energije in izpustov  ravno zaradi inovativnosti, do konca svoje življenjske dobe.

 

B furnace   photo Special glass packaging - B furnace
 Projektna ekipa  B peč

 

DPPpolni

DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Steklarna Hrastnik je novembra 2011 prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje

zaposleni

SKRB ZA ZAPOSLENE

Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša...

Več

okolje

SKRB ZA OKOLJE

Veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja. Odgovornost do okolja je za Steklarno...

Več

nagrade

NAŠE NAGRADE

Steklarna Hrastnik se je na izboru Zlata nit 2012 uvrstila med finaliste v kategoriji velika podjetja in prejela...

CertifikatAAANaslovna slo

NAŠI CERTIFIKATI

Mednarodni sejem Ambiente je Steklarni Hrastnik podelil certifikat Ethical Style Guide.

Več

POVEŽITE SE

y1 f1 l1p1

Nas želite kontaktirati?

  1. Kontakti
  2. Kje smo
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 600
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 623
crta  ELEKTRONSKI 
  NASLOV
  
 
EBA2014 15Logo ambasador