Steklarna Hrastnik

Spletna trgovina napis

Korporativne informacije

 

 y1f1l1 

Inovativnost prinesla Steklarni Hrastnik zmago v kategoriji Energetsko učinkovit projekt 2015

Na  izbor pod okriljem  Poslovne akademije Financ  je 21 podjetij in organizacij  v štirih razpisanih kategorijah  prijavilo  23 različnih projektov.  Steklarna Hrastnik je po izboru strokovne komisije zmagala v kategoriji Energetsko učinkovit projekt 2015. Zmago je Steklarni Hrastnik prinesel projekt »Rekonstrukcija B peči z okolico in rekonstrukcija vročega in hladnega dela v poslovni enoti Special«. Projekt vključuje inovacije v steklarski branži, ki vplivajo na  tako okoljske kot energetske izboljšave. Ključne med njimi pa so znižanje specifične rabe energije v B peči kljub večji kapaciteti nove peči (138 ton stekla na dan), popolnoma nov in energetsko učinkovit sistem hlajenja IS  strojev, ogrevanje dela proizvodnje s čistim ogretim zrakom, pridobljenim ob hlajenju B peči, ter celotna rekonstrukcija naprave za čiščenje tehnoloških vod.

»Vse okoljske in energetske izboljšave so nastale interno in so posledica izvrstnega tehničnega  znanja in inovativnosti naših zaposlenih. Ravno zaradi znanja  in motiviranosti naših zaposlenih  smo 8,6 milijonski projekt izvedli tudi v rekordnih 48 dneh.  Zato sem toliko bolj veseli zmage v prijavljeni kategoriji,« je dejal Andrej Božič, generalni direktor Steklarne Hrastnik. »Odlično servisiranje potreb kupcev s kakovostnimi izdelki je seveda zelo pomembno, vendar pa ni dovolj. Ob tem je treba v podjetju nujno skrbeti za okoljsko in energetsko učinkovitost, zlasti v energetsko intenzivnih proizvodnih podjetjih, kakršno je naše. Ti dve področji sta pri nas postali tako neločljivo povezani, kot sta vdih in izdih.«


S to obsežno okoljsko naložbo je Steklarni Hrastnik uspelo znižati specifično rabo energije za taljenje za 16 %, vrednosti emisij NOx za 89 % in CO2 za 25 %, racionalizirali pa so tudi porabo mestne vode, saj je nižja za približno 64 %.

DPPpolni

DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE

Steklarna Hrastnik je novembra 2011 prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje

zaposleni

SKRB ZA ZAPOSLENE

Zavedamo se, da so motivirani zaposleni, opremljeni z znanjem in vizijo podjetja, naša...

Več

okolje

SKRB ZA OKOLJE

Veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja. Odgovornost do okolja je za Steklarno...

Več

nagrade

NAŠE NAGRADE

Steklarna Hrastnik se je na izboru Zlata nit 2012 uvrstila med finaliste v kategoriji velika podjetja in prejela...

CertifikatAAANaslovna slo

NAŠI CERTIFIKATI

Mednarodni sejem Ambiente je Steklarni Hrastnik podelil certifikat Ethical Style Guide.

Več

POVEŽITE SE

y1 f1 l1p1

Nas želite kontaktirati?

  1. Kontakti
  2. Kje smo
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 600
crta  TELEFONSKA 
  ŠTEVILKA

  03 56 54 623
crta  ELEKTRONSKI 
  NASLOV
  
 
EBA2014 15Logo ambasador